Doi dintre minerii de la Uricani au murit intoxicaţi, ceilalţi trei au decedat pe loc.
Cei cinci mineri vor fi înmormântaţi în localităţile de domiciliu, patru în Uricani şi unul în Lupeni.
Marian Cucu, de 41 de ani, avea o vechime în muncă de 23 de ani, cinci luni şi 24 de zile, fiind şef de echipă de peste patru ani. El era căsătorit şi avea un copil de 20 de ani, iar soţia lui este casnică.

Inginerul conducător formaţie de lucru, Cosmin Calotă, de 36 de ani, avea o vechime totală în muncă de 17 ani, cinci luni şi optsprezece zile, peste doi ani dintre aceştia fiind în funcţia de inginer.

Cornel Borc Hici, de 36 de ani, a fost electrician, având o vechime totală în muncă de 18 ani, trei luni, şi patru zile. Electricianul avea un copil de opt ani, soţia acestuia fiind asistent medical.

Electricianul Iulian Stoi, de 36 de ani, avea doi copii, în vârstă de nouă şi 13 ani, iar soţia sa era tot asistent medical. El avea o vechime în muncă de 18 ani, trei luni şi patru zile.

Cel de-al cincilea miner care a murit în explozia de la mina Uricani, electricianul Ion Nădrag, de 37 de ani, nu avea copii, soţia acestuia fiind vânzătoare. El avea o vechime în muncă de 18 ani, şase luni şi două zile.
La ora 12.00, în toate instituţiile publice din judeţul Hunedoara se va opri activitatea pentru trei minute.
"Am fost colegi cu toţii. Noi lăcătuşi, el electrician. Era un bun meseriaş, plin de viaţă, îşi făcea datoria. Acolo sub pământ viaţa este sigură până la colivie, după aia, ce o vrea cel de sus", a spus unul dintre minerii de la Uricani.
Medicii legişti au stabilit cauzele morţii celor cinci mineri. 74%, respectiv 83%, acestea au fost concentraţiile letale de monoxid de carbon pe care medicii legişti le-au găsit la necropsiile a doi dintre mineri. În cazul celorlalţi trei, cauza principală a decesului nu a fost concentraţia de monoxid de carbon, ci leziunile pe care aceştia le-au suferit în urma deflagraţiei.
"Suntem în faza de evaluare a factorilor microclimatici din subteran şi în funcţie de aceşti afactori se va lua decizia de a intra sau nu în subteran sau a se închide zona şi a o izola. Putem vorbi de efectuarea unor cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor la protecţia muncii şi a uciderii din culpă", a spus procurorul Ioan Nicodim. Anchetatorii se aşteaptă ca primele indicii să fie date de salvatorii care au intrat în mină.
Echipa de electricieni coborâse în subteran pentru a remedia o defecţiune, dar nu au mai ajuns la suprafaţă. Poliţişti, inspectori de muncă şi procurori au început o anchetă pentru a se afla exact cauzele celor două explozii.